Jumătate de minune s-a împlinit: Poli Iași câștigă la Sibiu și încă visează la salvare

luni, 06 mai 2024, 03:00
5 MIN
 Jumătate de minune s-a împlinit: Poli Iași câștigă la Sibiu și încă visează la salvare

Politehnica Iași a trecut prin zile agitate săptămâna trecută, după ce duminică a pierdut acasă meciul cu UTA din antepenultima etapă a play-out-ului Ligii I de fotbal.

LIVE-TEXT 

Clasament actualizat:

1.UTA-34 p;

2. Oțelul-33 p;

3. Hermannstadt-31 p;

4. ”U”- 30 p;

5. Petrolul -29 p;

6. Botoșani-25 p;

7. Voluntari-24 p;

8. Iași-24 p;

9. Dinamo-22 p;

10. FCU-22 p.

Urmează la ora 18:00: UTA-FCU Craiova

SCOR FINAL – 0-1! 

Minutul 90+4: Cartonaș galben Iași: Lung, tragere de timp

Minutul 90 – 6 minute adiționale

Minutul 87 – Schimbări Iași:Bouttaieb, Roman/Bouhenna, Allanzinho

Minutul 86-Ianis Stoica, șut periculos fără preluare de la 16 m, respinge Lung în corner

Minutul 78 – Roman, șut pe lângă poartă

Minutul 74. GOOOL Poli Iași. Bettaieb, șut violent de la 20 m

Minutul 69-Schimbare Iași: Itu/Jatoba

Minutul 67- șut Bettaieb blocat de Găman

Minutul 65 – două cornere consecutive ale Iașului

Minutul 62-Ianis Stoica, șut peste poartă

Minutul 53 – Cartonaș galben FCH; Neguț

Minutul 46 – Schimbări FCH : Mino, G, Iancu/D.Iancu, Paraschiv

Minutul 45+4: Harrison reia de la 4 m, deviat în corner. Pauză – 0-0

Minutul 41 – Roman, șut în diagonală de la 10 m în plasă. Centrare Bettaieb și pas în spate Harrison. Golul e anulat la VAR pentru un ofsaid.

Minutul 37- Foarfecă pe spate Itu, după centrarea lui Ispas

Minutul 37 – Cartonaș galben FCH; Ionuț Stoica 39-Harrison cade și primește îngrijiri medicale

Minutul 35 – ”Cap” Iancu, peste poartă în urma unui corner

Minutul 34 – Cartonaș galben Iași: Itu

Minutul 33 – scapă Iancu pe stânga, Lung intervine, dar se semnalizează ofsaid 3

Minutul 29 – lovitură liberă de la 20 m ușor lateral stânga, obținută de Ștefanovici. Roman trage mult peste poartă.

Minutul 24- Primul corner al Politehnicii, executat defectuos de Roman

Minutul 21 – Neguț, voleu pe spate, reține Lung

Minutul 20 – Todoroski respinge în corner o centrare a lui Balaure.

Minutul 17 – Balaure, șut de la 20 m peste poarta lui Lung.

Minutul 14 – Bettaieb cade la marginea stângă a careului sibian de Butean. Arbitrul nu acordă fault.

Minutul 12 – Butean, într-o poziție bună în careu ieșean, preferă o pasă laterală care nu iese 14-Bettaieb lovit la marginea stângă a careului sibian de Butean. Arbitrul nu acordă fault 0-0, mim.15

Hermannstadt: Căbuz-Butean,Găman, Ionuț Stoica, Opruț-Balaure, Murgia, Mino, Ianis Stoica – G.Iancu, Neguț. Antrenor: Marius Măldărășanu.

Iași: Lung-Todoroski, Fl.Ilie, Samayoa,Ispas – Itu, Marchioni-  Ștefanovici, Roman, Bettaieb-Harrison. Antrenor; Anthony Da Silva

Arbitru: Ionuț Coza

Play-out, etapa a VIII-a, celelalte meciuri: FC  Botoșani-FC Voluntari (0-0), U.Cluj-Dinamo 3-3, Petrolul-Oțelul (2-1), UTA-FCU (azi, ora 18:00).

Ultima etapă (duminică, 21:30): Poli Iași-Petrolul, Dinamo-UTA, Oțelul-Botoșani,  FCU-Hermannstadt, Voluntari-”U” Cluj

Clasament; 1.UTA-34 p; 2. Oțelul-33 p; 3. Hermannstadt-31 p; 4. ”U”- 30 p; 5, Petrolul -29 p; 6. Botoșani-25 p; 7. Voluntari-24 p; 8. Dinamo-22 p; 9. FCU-22 p: 10-Iași-21 p.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Luni, jucătorii ieșeni au avut o ședință de refacere, marți au fost liberi, iar începând de miercuri s-au axat pe pregătirea disputei de la Sibiu, cu FC Hermannstadt, din etapa a VIII-a a grupei a doua valorice a fazei a doua a campionatului. Partida cu sibienii va avea loc astăzi de la ora 15:00.

Care sunt bonusurile la Poli

Accentul s-a pus și se va pune pe capacitarea jucătorilor, în speranța că aceștia se vor bate până la capăt pentru a salva echipa de la retrogradare. Asta chiar dacă Poli nu mai este acum la mâna ei nici pentru a prinde barajul, după cum am prezentat

Citiți și: Complicatele calcule ale retrogradării. Poli se poate salva cu un punct, dar poate retrograda cu șase

În ideea de a-i mobiliza pe fotbaliști, șefii clubului le-au spus acestora să-și stabilească singuri primele de îndeplinire a obiectivului!

Conform Regulamentului de Ordine Interioară a Politehnicii, prima jucătorilor este de 200 de euro pentru un punct. Totuși, la anumite meciuri din acest sezon, jucătorii ieșeni au avut bonusuri mult crescute, duble, triple sau chiar mai mari.

Tony trebuie să și antreneze, nu doar să vorbească frumos

Pentru a obține punct(e) la Sibiu nu va fi însă suficient doar ca Poli să puncteze la capitolul stimulente. Financiare sau declarative, la ultimul capitol campion fiind antrenorul principal, Anthony „Tony” Da Silva. Acesta a fost adus la Iași să salveze echipa, să o facă să-și recapete  atitudinea și luciditatea, nu doar să vorbească despre aceste elemente. Drept urmare, tehnicianul trebuie să găsească și soluțiile de a pune în practică ceea ce expune public și să facă să joace o trupă care conține mulți jucători experimentați, cu foarte mulți foști internaționali (Lung, Bordeianu și Bettaieb au fost la naționalele de seniori, Buș, Ilie, Itu, Ispas și Katanec la cele de tineret, Roman la juniori) sau actuali internaționali (Samayoa și Todoroski la seniori, Ștefanovici la tineret), care ar trebui să reziste presiunii.

O singură absență, Bordeianu în pericol

În ceea ce privește efectivul, Tony are vești bune. Cu excepția internaționalului de tineret Luca Mihai, scos din circuit de mai mult timp, tot lotul este apt de joc, Poli fiind ferită de suspendări sau accidentări.

De menționat că Mihai Bordeianu este însă în pericol. Dacă va fi avertizat la Sibiu, mijlocașul va ajunge la al patrulea cartonaș galben în play-out și va fi suspendat în meciul din ultima rundă. Aceasta va avea loc în compania FC Petrolul Ploiești. Duelul cu prahovenii se va derula duminica viitoare, pe 12 mai, în Copou, cu începere de la ora 21:30.

Politehnica va pleca la Sibiu sâmbătă, cu autocarul, după un antrenament, care va avea loc în cursul dimineții, în Copou. Ieșenii se vor antrena duminică la Cisnădie și vor reveni acasă imediat după partidă.

Iată programul celorlalte meciuri ale etapei a VIII-a a fazei a doua a campionatului.

PLAY-OUT Etapa 8

FC Botoșani – FC Voluntari (sâmbătă, ora 14:30). Universitatea Cluj-Napoca – Dinamo București (sâmbătă, ora 20:00). Petrolul Ploiești – Oțelul Galați (duminică, ora 15:30). UTA – FC U Craiova (luni, ora 18:00).

PLAY-OFF Etapa 8

Farul Constanța – Sepsi Sfântu Gheorghe (vineri, ora 20:00). CFR Cluj – Rapid București (duminică, ora 20:30). Universitatea Craiova – FCSB (luni, ora 21:00).

 

Echipele cu * au beneficiat de ajustarea punctelor.

Comentarii